Från Msn nyheter:
Choklad bra för hjärtsjuka
Personer som överlevt en hjärtinfarkt och som äter choklad två eller fler gånger i veckan löper tre gånger mindre risk att dö i hjärtsjukdom än de som håller sig borta från godsakerna, visar ny svensk forskning.
Personer som överlevt en hjärtinfarkt och som äter choklad två eller fler gånger i veckan löper tre gånger mindre risk att dö i hjärtsjukdom än de som håller sig borta från godsakerna, visar ny svensk forskning som gjorts på svenska hjärtpatienter och som publiceras i tidskriften Journal of Internal Medicine.
Ju mindre choklad, desto mindre skydd, konstaterar studien som är den första som visar på ett samband mellan chokladkonsumtion och hjärtinfarktpatienters hälsa, enligt Imre Janszky på Karolinska Institutet i Stockholm som lett forskningen.
De välgörande effekterna gäller dock endast choklad och inte andra sorters godis, eftersom det är antioxidanterna i kakaon som tros inverka positivt på patienterna.
Helt rätt för mig då med hjärtsjd i släkten!

Om jag skriver här att jag precis har börjat sälja en choklad från USA som heter Xocai, som har 80% mer antioxidanter pga en världspatenterad kallpressningsteknik .......
SvaraRaderaJag & chokladen finns på jens@chocoloco.se
// Jens- Malmö