Gör gott!





tisdag 29 december 2009

Minus!

Det fortsätter nedåt! -4.4kg efter operationen och totalt -16.1kg efter invägningen på kirurgmott. Sunderbyn i oktober-09. Då var jag som störst och kände att jag höll på att sjunka igenom jorden när undersköterskan skulle ta min vikt och midjemått... Ursch, vad jobbigt det var! Men nu händer det grejer här! Bara 0,6kg till delmål 1!

10 kommentarer:

  1. Grattis verkligen med kilorna!!!!!
    En fundering, kör du innohep en månad? Jag fick bara för 20 dagar, så min "spruttid" börjar lida mot sitt slut? (tänkte när det stod 17/1 i din kalender)

    Blir det hummer på nyår då? Själv ska jag göra en mager potatisgratäng och göra fläskfile som jag marinerar och helsteker...då blir den jättemör. MMMM...längtar!!!!

    Funderar om sjukskrivningen...känner mig jätteorolig och funderar om jag måste gå in och jobba tidigare. Ringde FK i går, men de kan ju varken säga bu eller bä i förhand mer än att de går efter socialstyrelsens riktlinjer! De säger väl 2 veckor om jag inte minns fel...Törs jag chansa? Med alla helger och handläggning så är det ju vips 17/1 och värsta scenariot är ju att de i efterhand säger att "vi anser att du hade kunnat jobba efter 2 veckor och därför får du inga pengar för dessa veckor".
    Hjälp...har du några tips och råd?

    Nyårskramar i massor och ser fram emot ett viktrasande 2010:-)

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!!!!
    Kul att höra från dig! Hoppas julen har varit trevlig och lugn!
    Tack så mycket för gratulationerna. Det går bra, jag är tacksam för varje gram som är minus. Det behöver inte gå fort bara det går nedåt!
    Oj, jag måste ha räknat fel på dagarna på Innohep, jag har bara 20 dagar också! Så det är helt rätt!!! Ska ändra datumet där! Jag längtar tills jag slipper de sticken!
    Nyår, ja...vi diskuterar. Det finns fryst hummer, men det är ju så där. Så fläskfilé har nämts... Men beslut tar vi i dag! Låter jättegott med marinerad och helstekt... *vattnas i munnen* Vad marinerar du med??? Var på ett bröllop för ett tag sedan där de marinerat 3 vändor i olika citrusfrukter. Snacka om gott!!!
    Sjukskrivningen, ja... Näe, ingen aning. Det är så konstigt att de inte kan ge besked! Är det 2 veckor som gäller eller? Samtidigt tycker jag att man kan hävda att det tar mer än en månad att ändra ett beteende, framförallt med mat som man måste ha varje dag. Jag vet inte vad jag kan råda dig till. Sitter ju som i samma båt, säger de två veckor till dig så är det samma för mig. Men jag har tänkt att vara hemma till den 11:e iallafall, som först planerat och prova halvtid om det känns som det gör nu. Hur känns det för dig? Hur mår du och hur går det med ätandet? Det är huvudsaken att du hittar rutiner. Jag har insett att jag inte ska ta några nya patienter på morgontiderna för att kunna ta mellanmålet vid 9-fikat. Stenhårt hålla på tiderna!
    Stoooora kramar från en musketör till en annan!!!! Önskar dig ett Gott Nytt År och ett Gott Nytt Lättare Liv!!!

    SvaraRadera
  3. Jag brukar faktiskt inte krångla till det med marinad,(fast det går säkert att göra supergoda egna om man ids) utan brukar köra på typ santa maria allround eller vitlök. Du vet sån som man kör på sommaren till grillat. Jag marinerar nästan hela dagen och sedan torkar jag av det mesta och helsteker lagom tid och skär i jättetunna skivor. Köttet brukar smaka gott och nästan smälta i munnen då:-) Men det finns som sagt säkert tusen andra sätt att göra det på....

    Jag längtar oxå att sprutorna ska ta slut, tycker de svider och är lite obehagliga (kan fortfarande inte titta då doktor Peter ger mig dem:) I början tog det ej lika ont, men det kanske är hullet på magen som börjar minska?????

    Ja, sjukskrivningen får jag grunna på. Samtidigt sa handläggaren på FK att de ändå sällan nekar någon begäran, men vet inte vad jag ska tro. Funderar oxå på att köra halvtid from 11/1 och mjukstarta. Hon som opades i oktober fick 3,5 veckor och hon hade inte haft det minsta strul med Fk och hade pengarna på sitt konto inom snar framtid. Usch, som att man inte har nog med att planera maten och prova sig fram precis som du skriver. En månad är ju eg alldeles för kort.

    Jodå, jag mår fortfarande oförskämt bra. Tyvärr rinner maten ur mig sedan onsdags, ibland två timmar efter och ibland dagen efter. Kan varit gravad lax samt makrill jag provade som retade upp magen. Fast mår ju bra i övrigt, men inte kul då det mitt i allt vrider till i magen och jag får rusa på dass....Lagom kul då man är på stan...har jag märkt:-). Har försökt att bara äta "snällt", mkt hälsofil, yoghurt och typ lax/kyckling och potatis. Funderar om det kan vara laktosen som spökar eller vad? Ska avvakta och prova mig fram ett tag till innan jag kollar med s-byn iaf!

    Hoppas nu vi får samma "träffa kirurgen dag" i slutet av januari, så vi musketörer hinner träffas lite....

    SvaraRadera
  4. Härligt Cinn!!!
    Känslan när kilona försvinner är obeskrivbar!!
    LYCKA TILL!!!

    SvaraRadera
  5. Linda: Jag tycker också att det gör ondare nu med sprutorna. Kanske är det att all smärtlindrande som vi fick har gått ur kroppen?
    Hmmm, lax och makrill? Det är ju rätt fet fisk, kan det vara orsaken? Vi har ju inte ätit något fett alls under flytet, min mage är rätt känslig för fett (viktväktarperioderna har ställt till mycket, bla besvär med att äta fetare mat...) Hoppas det ger sig för det är ju bra och viktigt fett i fisk! Men det kan ju också vara laktosen som kroppen inte fixar...
    Håller också tummarna för att vi får samma uppföljningsdag, det vore så roligt!

    Jennie: Tack Darling!!!

    Kiki: Tack, det är verkligen en skillnad i att kliva upp på vågen och få en positiv upplevelse istället för att alltd kliva av den med en suck!

    SvaraRadera
  6. Grattis till fantastisk viktminskning!!

    SvaraRadera
  7. Hej bara vad det går neråt men visst är det kul när man ser så positiva resultat och så fort. Keep it up!
    Kramiz Eva

    SvaraRadera
  8. Hej Eva! Tackar, jag ska göra vad jag kan för att hålla en nedåt gående trend ;) Det behöver inte vara mycket neråt jämt, allt som är minus räknas!
    Hoppas du fått en bra början på 2010!!!

    SvaraRadera